نقش عراق در مذاکرات تهران و ریاض چیست؟-راهبرد معاصر
مصر خواستار انتخاب رئیس‌جمهور برای لبنان با اجماع ملی شد لاوروف: ناتو قصد کنترل بر جهان را دارد پارلمان لبنان: طی ساعت‌ها یا روز‌های آتی ممکن است توافق آتش‌بس اعلام شود. کاخ سفید: اوکراین اجازه استفاده از موشک‌های «اتکمز» را در کورسک دارد کاخ سفید: پیشرفتی در آتش‌بس لبنان وجود ندارد که بتوان در مورد آن صحبت کرد ۱۷ نفر در واژگونی اتوبوس در برزیل کشته شدند استعفای رئیس ستاد تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی حزب الله فرمانده تیپ گولانی را برای همیشه خانه‌نشین کرد جزئیات توافق جامع همکاری میان ایران و روسیه وزیر خارجه هند: با ایران و اسرائیل برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در ارتباط هستیم بازدید سفیر ایران در عراق از قبیله «آل عیسی الطائی» آکسیوس: اسرائیل و لبنان بر سر مفاد آتش بس به توافق رسیدند سی‌ان‌ان: نتانیاهو در اصل توافق آتش بس با حزب الله موافقت کرد امانی، سفیر ایران در لبنان: روز گذشته برای صهیونیست‌ها بسیار دردناک بود عربستان در تدارک عمره ۳۰ میلیونی رمضان
عماد آبشناس، تحلیلگر مسائل منطقه در گفت و گو با راهبرد معاصر بررسی می کند:

نقش عراق در مذاکرات تهران و ریاض چیست؟

عماد آبشناس، تحلیلگر مسائل منطقه در خصوص دلیل میانجی گری عراق گفت: به هر حال مشکلات زیادی الان در عراق است که اگر اختلافات میان ایران و عربستان حل شود خود به خود آن مشکلات سیاسی حل می شود و اگر بتوانند این اختلافات میان ایران و عربستان را حل کنند برای عراق شرایط مساعدتر خواهد شد چون بسیاری از اختلافات سیاسی داخلی آنها نیز بسیار کمتر خواهد شد
عماد آبشناس، تحلیلگر مسائل منطقه
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۷ - ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 April 22
کد خبر: ۸۴۷۹۷
تعداد نظرات: ۱ نظر

نقش عراق در میانجی گری تهران - ریاض چیست؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ بعد از چند سال قطع ارتباط بین تهران و ریاض ظاهرا زمان آن رسیده که دوباره فصل جدید ارتباط دیپلماسی بین این دو کشور از سر گرفته شود. در این مدت که برخی از کشورها تمایل برای ایفای نقش میانجی را داشتند. در این میان قرعه به نام بغداد و دولت الکاظمی افتاد، در گفتگویی با عماد آبشناس به اهمیت مذاکرات تهران - ریاض و نقش بغداد به عنوان میانجی خواهیم پرداخت.

 

عماد آبشناس، تحلیلگر مسائل منطقه در گفت و گو با راهبرد معاصر، درباره مذاکره بین ایران و عربستان گفت: در حال حاضر خیلی تلاش ها برای میانجیگری بین ایران و عربستان وجود دارد. اگر احیاناً یکی از این میانجیگری ها موفق شود خیلی عالی است و مشکلات منطقه گرو اختلافات ایران و عربستان است و این اختلافات حل شود بسیاری از مشکلات منطقه حل می شود.

 

وی ادامه داد: بعد از سفری که آقای الکاظمی به عربستان داشت این گمانه زنی ها زیاد شد که ممکن است عراق هم بخواهد در این زمینه میانجیگری کند و الان هم اخبار جسته و گریخته ای در این زمینه وجود دارد. به هر حال اگر این تماس ها برقرار شده باشد باید این را به فال نیک گرفت و ان شاالله این اختلافات حل شود و این نتیجه حاصل شود که طرفین اختلافات خود را پای میز گفتگو و مذاکره حل کنند نه در میدان!

 

آبشناس با اشاره به از سرگیری ارتباط بین تهران و ریاض مشکلات منطقه حل می شود پاسخ داد: از بحث یمن تا سوریه تا لبنان تا عراق و حتی بحث هسته ای و بحرین و خیلی از مسائل دیگری که در منطقه به چشم میاید در گرو اختلاف بین ایران و عربستان است.اگر این اختلاف از بین برود حتما این مشکلات نیز حل و سر سامان می گیرد.

 

او در پاسخ به این پرسش، که آیا این امکان وجود دارد گفتگویی بین عربستان و ایران صورت نگیرد تا عربستان تکلیف خود را با آمریکا روشن کند؟ گفت: تکلیف عربستان فعلاً با آمریکا مشخص است. دولت جدید امریکا خیلی با عربستانی ها همراه نیستند و احتمال دارد سعودی ها به همین دلیل بخواهند اختلافات خود را با ایران حل کنند.

 

این تحلیلگر درباره تمایل اروپایی ها به رفع اختلاف بین ایران و عربستان افزود: اروپایی ها هیچگاه نمی خواهند ایران و عربستان باهم آشتی کنند. به هر حال منافع آنها در ایجاد تفرقه میان مسلمان ها است. آنها هیچ تمایلی به آشتی کردن ایران و عربستان دارند.شاید برای این میانجگیری هم سنگ اندازی کنند.

 

او در پاسخ به این سوال عراق از این میانجی گری چه سودی می برد؟ گفت: به هر حال مشکلات زیادی الان در عراق است که اگر اختلافات میان ایران و عربستان حل شود خود به خود آن مشکلات سیاسی حل می شود. گروه های نزدیک به ایران از یک سو و طرفداران آمریکا و عربستان از سوی دیگر هستند و اگر بتوانند این اختلافات میان ایران و عربستان را حل کنند برای عراق شرایط مساعدتر خواهد شد چون بسیاری از اختلافات سیاسی داخلی آنها نیز حل می شود. امروز مشاهده می کنیم در لبنان نمی توانند دولت تشکیل دهند که یکی از اصلی ترین دلایل این است که عربستان فشار می آورد و مجلس لبنان اکثراً طرفدار جبهه مقاومت هستند و زیر بار فشار عربستان نمی روند و در نتیجه دولت تشکیل نمی شود. در عراق هم ممکن است شاهد چنین چیزی باشیم مخصوصاً این که عراق الان به سمت یک انتخاباتی می رود.

 

آبشناس درباره تمایل محمد بن سلمان به رابطه با ایران اظهار داشت: آن جناح تندروی عربستان خیلی تمایل ندارد اما اخیرا این جناح تندرو بعد از تغییرات در کاخ سفید ضعیف شدند و به حاشیه رفتند و جناح های دیگر در عربستان در حال قدرت گرفتن هستند. مشاهده کردیم محمد بن سلمان علی رغم میل باطنی خود حتی حاضر شد به استقبال امیر قطر برود و با او دست بدهد در حالی که تا چند صباح پیش توطئه علیه او می چیدند.

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
Ali
France
۰۸:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
0
0
یک دستگاه کوانتومی قوی تر از یک ناوگان. برنده یک نبرد حساب اول .. مقاومت صاحب ثروت . اما آن را فاقد محاسبات قوی . برای مقابله با تکبر . آنها قوی تر از ناوگان هستند . پس چرا ایران همکاری با حساب های قدرتمند چینی برنده نیست . چین می تواند با ایران در ساخت و ساز و یا ابر رایانه های کوانتومی برای ایران همکاری کند ....دستگاه کوانتومی ...قوی تر از یک هزار زیردریایی. این را می توان از طریق کارشناسان ایرانی از پکن استفاده کرد
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار